sâmbătă, 2 august 2014

Auch. Ce sa fac daca am dureri de.... ?

Buna fetelee :) Am revenit cu un articol interesant, sper :) Stiu ca toata lumea sufera la un moment dat de unele dureri, fie dureri de cap/masea/incheieturi si vreau sa va relatez niste sfaturi "babesti" pentru aceste dureri :) Cele pe care eu le-am incercat si m-au ajutat foarte mult :)

1.Dureri de masea.
Te doare o măsea? Până să ajungi la medicul stomatolog, poţi încerca mai multe leacuri băbeşti care îţi vor calma, temporar, durerea, scrie realitatea.net. Însă, nu uita că aceste remedii nu-ţi vor rezolva problema stomatologică, ci doar îţi vor calma, pentru un timp scurt, durerea.
- Ia un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac şi presează-l pe dintele bolnav.
- Uleiul de cuişoare este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.
-Un alt remediu natural este usturoiul. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.
- Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.
- Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă. 
- Pune într-un pahar cu apă călduţă o jumătate de linguriţă de sare şi clăteşte gura cu această soluţie la interval de câteva ore.
- Pune câteva frunze de oregano într-o cană cu apă clocotită,  ţine-le timp 5 minute şi lasă infuzia să se răcească. Apoi fă gargară. 
- Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi. 
- Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.
- Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.
- Prepară o pastă din piper negru şi frunze de busuioc şi aplică pe zona dureroasă.
- O gură de ţuică sau de whiskey poate ajuta în cazul durerilor de dinţi.
- Tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul.
2. Dureri de cap.
Pentru tratarea durerilor de cap se poate freca fruntea cu o jumătate de lămâie. De asemenea, se pot mânca 10-12 migdale, efectul fiind acelaşi ca în cazul în care ar fi fost luate 2 aspirine. Se pot pune comprese reci pe frunte ţinând în acelaşi timp picioarele în apă caldă. Se pot pune şi felii de cartofi pe frunte, se leagă cu o eşarfă sau o batistă şi se stă culcat o jumătate de oră.
3. Alte dureri.
*Pentru articulaţii umflate se pot pune foi de varză în jurul zonelor cu probleme.
*Pentru pielea iritată din cauza bărbieritului se poate pregăti un ceai de muşeţel (o cană de apă cu 2 linguri de ceai), se lasă la răcit, se filtrează, se pune la frigider şi cu ajutorul unei bucăţi de vată se unge zona iritată timp de 10 minute. Ca alternativă, ceaiul se poate prepara şi din plicuri, se lasă la răcit şi apoi se unge pielea cu un pliculeţ. În cazul pielii iritate, ca urmare a vărsatului de vânt, se poate face o baie caldă cu fulgi de ovăz care au rolul de a calma pielea şi de a calma pielea şi de a reduce dorinţa de a se scărpina.
*Pentru a vindeca o vânătaie se pune pâine îmbibată în oţet sau vin.
*Când te înţeapă o albină se poate pune pe locul dureros pătrunjel, miere sau sare.
Pentru tratarea durerilor de gât poate fi consumat ceai cu coniac.
*În cazul tăieturilor şi zgârieturilor se spală locul cu ulei de gălbenele şi se poate unge zona afectată cu partea interioară a unei coji de banană.
*Pentru tratarea răcelii se amestecă lămâie, o linguriţă de miere şi cu o linguriţă de coniac şi se bea de 3 ori pe zi.
M-am gandit sa imi fac si eu o "semnatura", un lucru pe care sa il fac in fiecare articol, iar "semnatura " mea va fi MELODIA ZILE si va voi lasa in fiecare zi in articol un link cu o melodie frumoasa :) pe care o ascult cu drag, mereu :)
Cam atat pe azi fetelor :) ! Sper sa va fie de ajutor aceste sfaturi :3 Va las linkul de la PIESA ZILEI. > Click aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu